
آکوستیک چیست و اهمیت آن در سالنهای کنفرانس و همایش
در عصر ارتباطات پیشرفته امروزی، سالن کنفرانس و سالن همایش نقش بسیار مهمی در انتقال اطلاعات و ارتباط بین افراد دارند. اما این ارتباطات بدون محیطی مناسب و…
- خواندن ادامه
- ۱۴۰۳/۰۱/۱۵
در مقاله پیشین به معرفی میکروفن و انواع آن پرداختیم.
میکروفن یا صدابر (MICROPHONE) نوعی حسگر است که صدا را به جریان الکتریسیته تبدیل مینماید.
میکروفنها کاربرد و عملکرد بسیاری دارند که با توجه به نیاز کاربر به آنها، در مکانهای مختلف همانند تجهیز سالنهای همایش و کنفرانس، اجراهای زنده، ساخت برنامههای تلویزیونی، ضبط استودیویی و همچنین در وسیلههایی همچون لپ تاب، تلفن همراه، رادیو، ضبط صوت، هندزفری و بسیاری وسیله دیگر استفاده میشود.
میکروفنها دارای انواع مختلفی هستند که با توجه به ساختار و عملکرد هر یک، برای استفاده در موقعیتهای مختلف به کار برده میشوند.
در این بخش از وبلاگ تجهیز نمای سیما به سراغ بررسی نکاتی در مورد خرید میکروفون خواهیم پرداخت.
در ادامه همراه ما باشید تا در پایان بتوانید میکروفن متناسب با نیاز خود را انتخاب و خریداری نمایید.
امروزه دامنه گستردهای از انواع میکروفن در بازار وجود دارد که با قیمتهای بالایی در بازار به عرضه میرسند. با توجه به ساختار میکروفنها، هرکدام برای موارد خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. اغلب افراد از اهمیت خرید میکروفن غافل هستند و بسیاری از نکات را در زمان خرید میکروفن رعایت نمیکنند و در نهایت نتیجه دلخواه را از محصول خریداری شده دریافت نمینمایند.
نکاتی که قبل از خرید میکروفن باید به آنها توجه نمایید به شرح زیر میباشد.
در ابتدا قبل از اقدام به هرگونه خریدی، لازم است میکروفونی که به آن نیاز دارید را تجزیه و تحلیل نمایید. میکروفنها در انواع مختلف، کاربردهای بسیاری دارند که هر کدام دارای ویژگی مخصوص به خود هستند. پس ابتدا ویژگی هر میکروفون را با نیازهای خود تطبیق دهید تا بتوانید گزینه مناسبی را انتخاب نمایید.
در ادامه بصورت مختصر به بیان ویژگی برخی از انواع میکروفون میپردازیم.
میکروفون داینامیک
این نوع میکروفنها با توجه به مقاومت بالایی که دارند در فضاهای شلوغ و پر سر و صدا مانند سالن کنفرانس و سالن همایش و سالن آمفی تئاتر مورد استفاده قرار میگیرند.
عمومیترین نوع میکروفن که در اجراهای زنده، مجالس، همایش و… مورد استفاده قرار میگیرد، میکروفون داینامیکی است، زیرا صدای مورد نظر را به خوبی دریافت میکند.
میکروفنهای داینامیکی صداهای اضافهی اطراف را حذف و صدایی با کیفیت را ارائه میدهند.
این نوع میکروفنها مناسب اجرای زنده و خوانندگی هستند.
با توجه به ویژگیها و قابلیتهای مناسب، میکروفنهای داینامیکی با قیمت پایینتری نسبت به سایر میکروفنها در بازار به عرضه میرسند.
میکروفون خازنی
میکروفونهای خازنی بدلیل حرکت دیافراگم با جرم کم، بسیار حساس هستند و در برابر کوچکترین صداها واکنش نشان میدهند.
استفاده از میکروفنهای خازنی در مکانهای شلوغ مناسب نیست اما برای ضبط صدا بسیار پرکاربرد هستند زیرا صدایی با کیفیت، نزدیک به صدای اصلی را در اختیار شما قرار میدهد.
میکروفون ربانی
در گذشته میکروفونهای ربانی بسیار پرکاربرد برای استفاده در استودیو بوده است ولی امروزه در دسته تجهیزات میان ردهای قرار گرفته و مثل سابق مورد توجه نیستند. از ویژگیهای مثبت این نوع میکروفن، ملایمتر کردن صدا میباشد.
(برای مطالعه بیشتر در خصوص انواع میکروفن میتوانید به مقاله میکروفون چیست و انواع آن کدامند؟ مراجعه نمایید.)
بیشتر بخوانید: سیستم میکسر صدا چیست؟
پس از بررسی انواع میکروفن و تطبیق آن با نیازهای خود، اکنون میبایست بودجه مورد نظر را برای خرید میکروفن را مشخص نمایید. موضوعی که برای بسیاری امری حساس است.
با توجه به بازار گسترده تجهیزات الکتریکی و میکروفن شما میتوانید با هر بودجهای اقدام به خرید میکروفون مورد نیاز خود نمایید.
برای مثال اگر برای شغل خود به دنبال خرید میکروفن هستید پیشنهاد میشود تا مبلغی بیشتر از بودجهای که در نظر گرفتید را خرج کنید زیرا هرچه میکروفن با کیفیتتری را در اختیار داشته باشید، روند کاریتان بهتر و در نهایت به درآمد بیشتری هم خواهید رسید و مبلغ پرداخت شده را با درآمد بیشتر میتوانید جبران نمایید.
اما اگر بدلیل علاقه قصد خرید میکروفن دارید و یا به عبارت دیگر قصد درآمدزایی ندارید، صرف بودجه زیاد برای این موضوع کمی غیر عقلانی است. گاهی اوقات ممکن است صرف اقتصادی در کوتاه مدت مصلحت باشد و در بلند مدت رضایت کافی را به همراه نداشته باشد. پس سعی نمایید با تعیین بودجه مناسب و مشخص نمودن نیاز خود اقدام به خرید میکروفن نمایید. اما به این نکته دقت داشته باشید که هر مقدار هزینه کنید، به همان میزان میکروفن با کیفیتی را در اختیار خواهید داشت.
جهت گیری یا جهت پذیری میکروفون، نکته مهمی است که در هنگام خرید میکروفن باید به آن توجه نمایید.
پرکاربردترین الگوی قطبی استفاده شده در میکروفنها، شامل: کاردیوئید (یک جهته)، همه جهته، دو جهته میباشد.
با توجه به کاربرد و نیازی که بررسی نمودید حالا باید در نظر داشته باشید که میکروفن مورد نظرتان از چه جهت و یا چند جهت صدا را دریافت نماید تا برای استفاده شما مناسب باشد.
اکثر میکروفنهایی که برای آواز و خوانندگی مورد استفاده قرار میگیرند، دارای الگوی قطبی کاردیوئید (یک طرفه) هستند.
یکی دیگر از نکات فنی که باید به آن توجه داشته باشید این است که، فرکانس پاسخگویی میکروفون انتخابی شما برای کاربردی که از آن انتظار دارید مناسب است یا نه؟
برخی از سازهایی که در فرکانس پایین به خوبی کار میکنند، امکان دارد به پاسخ فرکانس بالای خوب، نیز نیاز پیدا نمایند، پس نیاز است که محدوده پاسخ کلی، گسترده باشد.
میکروفنهایی که دارای محدوده پاسخ گسترده هستند اغلب از رنج قیمتی بالایی برخوردار میباشند.
برای آواز و خوانندگی به یک پاسخ فرکانسی خوب نیاز است نه بیش از حد نیاز.
بیشتر بخوانید: با سیستم پیجینگ آشنا شوید!
از جمله مواردی که در هنگام خرید میکروفن باید در نظر داشته باشید، اطمینان از صحت امپدانس است.
اکثر میکروفنهای موجود در بازار دارای امپدانس کم هستند و برای کار با بار امپدانس پایین طراحی شدهاند.
اما برخی از میکروفنها مانند میکروفنهای کریستالی، دارای امپدانس بالایی هستند و تقویت کننده یا آمپلی فایر دیگری باید به آنها متصل باشد که دارای یک امپدانس ورودی مناسب باشد که اغلب در حدود ۱ مگاوات است.
حساسیت میکروفون، بیانگر توانایی میکروفن در تبدیل امواج اکوستیک به امواج الکتریکی است.
میکروفنهای خازنی دارای حساسیت بسیار بالایی هستند و کوچکترین صداها و ارتعاشات را دریافت و به آنها پاسخ میدهند.
حساسیت میکروفنهای داینامیک نسبت به میکروفنهای دیگر، کمتر است و صدای اضافه اطراف و نویز را دریافت نمیکنند.
برای استفاده ازاین دسته از تجهیزات، به ابزای جهت تقویت GAIN میکروفن نیاز است.
این مشخصه ناشی از نویز قطعات فنی بکار رفته در ساختار میکروفن میباشد.
میزان نویز داخلی میکروفن هرچه کمتر باشد، بهتر است زیرا سیگنالهای دریافتی شما دارای نویز کمتری خواهد بود.
گاهی اوقات میتوان از فرکانس تریل استفاده نمود که برای آواز مناسب هستند. البته توجه فرمایید استفاده از این فرکانس درسیستم PA میتواند سیستم را حساستر نماید و در مواقعی که سیگنال بلندگوها وارد میکروفن میشوند، صدای سوت تولید شود.
میکروفنهای داینامیک صدای تولیدی را کمی ریزتر میکند.
اولویت در خرید میکروفون، داشتن کیفیت صدای خوب است. اما مشاغلی که در حوزه تولید محتوا ویدئویی فعالیت میکنند و بیشتر جلوی چشم مخاطب قرار میگیرند، میبایست پس از بررسی نکات فنی و ارزیابی کیفیت میکروفن، به ظاهر میکروفون انتخابی خود نیز دقت نمایند.
میکروفنها در طرحها و مدلهای مختلفی در بازار وجود دارند که برحسب سلیقه میتوانید هر کدام آنها را انتخاب نمایید.
پس از بررسی نکات فنی و تهیه میکروفون مورد نظر، اکنون باید به سراغ لوازم جانبی که برای استفاده بهتر از میکروفن به آنها نیاز دارید، بروید. برای مثال در ادامه به برخی از لوازم جانبی مورد نیاز برای ضبط صدای بهتر میپردازیم.
کابل میکروفون یا کابل XLR
در خرید کابل باید توجه داشته باشید که کابلی را که انتخاب میکنید، سر فیشهای با کیفیتی داشته باشد. این موضوع سبب آن است تا هنگام ضبط، صدای اضافی حذف و صدایی با کیفیت را در اختیار داشته باشید.
پاپ فیلتر
پاپ فیلترها لوازمی هستند که در جلوی میکروفون، برای افزایش صدای برخی امواج، در ضبط صدا استفاده میشوند. برای داشتن کیفیت صدای بالا، تهیه پاپ فیلتر بسیار اهمیت دارد.
از دیگر وسیلههای جانبی مورد نیاز برای ضبط صدا میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
در این مقاله فهرستی از نکاتی که در هنگام خرید میکروفون باید به آنها توجه نمایید، در اختیار شما قرار داده شد تا با در اختیار داشتن تمامی نکات، خریدی فوق العاده را تجربه نمایید.
با دقت در نکات ارائه شده، میتوانید بهترین میکروفون مورد نیاز خود را تهیه نمایید. امیدوارم مطالب فوق برای شما کاربران عزیر مفید واقع گردد.
برای مشاوره و خرید انواع میکروفون میتوانید با مراجعه به صفحه تماس با ما، با همکاران و کارشناسان شرکت تجهیز نمای سیما در ارتباط باشید.